Skrivet av Frida den 12 Jun 2008 klockan 01:24 e m

Fluffbollarna

Myntha och Smulan är av rasen shetland sheepdog och mina trogna följeslagare i vått och torrt. Jag kör agility med båda två på glad, amatörnivå och det brukar bli några tävlingar om året för vår del.

 

 Yosemites Tasty Sweet Vanilla “Myntha”

Född:

 2004-01-29

Färg:

 Sobel med vita tecken

Far:

 Lundecock’s At Dot Com

Mor:

 Yosemite’s Tasty Tiptap Titbit

Vikt:

 10,5 kg

Mankhöjd:

 42,5 cm

Myntha är min första, egna hund och kom till mig våren 2004. Sedan dess har det varit hon och jag. Hon är en väldigt tillgiven arbetsnarkoman som älskar att få sitta i knäet och få dela ut pussar till höger och vänster. Agility är något hon verkligen älskar att få köra och med sina 42,5 cm i mankhöjd tävlar hon i medium. Eftersom det går i 220km/h så blir det lätt fort och fel men kul har vi! På hennes meritlista finner man två pinnar i hoppklass I, 1:a på KM 2007 samt 2:a på U-DM samma år. Myntha är kort och gott mitt allt. Matte hjärta Myntha = sant.

 

 Blackrill’s Xanadu “Smulan”

Född:

 2006-01-05

Färg:

 Sobel med vita tecken

Far:

 Lundecock’s Moonstruck

Mor:

 Shellrick’s O’carol

Vikt:

 4,5 kg

Mankhöjd:

 33 cm

Smulan kom till oss sommaren 2006 och är flockens självutnämnda prinsessa. Hon älskar att få jobba och tar gärna till höga toner om hon blir missnöjd. Sin bekantskapskrets väljer hon med största omsorg och långt ifrån alla får äran att hälsa på henne. Hon älskar valpar, poserar gärna inför kameran och lever ibland ofta på sitt söta utseende. På agilityplanen ger hon verkligen ALLT och detsamma gäller på lydnadsplanen. Hon har en uppflyttningspinne i agilityklass I och kommer förhoppningsvis inom kort testa på att tävla lydnad också. Smulan har trippat rakt in i mitt hjärta och ett liv utan denna kaxiga prinsessa känns otänkbart.

 

Bonustassar

Dixie är mina föräldrars underbara wheatentös och är ett riktigt charmtroll. Eftersom vi nästan ses dagligen och för att Dixie nämns med jämna mellanrum här i bloggen, så är det inte mer än rätt än att hon får en egen liten presentation här i bloggen.

 

 Streambrook’s Sunrise “Dixie”

Född:

 2006-03-13

Pälstyp:

 Amerikansk

Far:

 Villa Ekbacken’s Jerry Lee Lewis

Mor:

 Softcalls Kinnitty

Vikt:

 13 kg

Mankhöjd:

 46 cm

Precis som fluffbollarna så tränar Dixie agility. Det syns att hon tycker att det är väldigt kul och tillsammans med min mamma gör de hela tiden framsteg på agilityplan. Våren 2009 tog dom sin första pinne i agilityklass I! Eftersom hon umgås flitigt med shelties så verkar hon nästan tro att hon tillhör den rasen också. Hon springer gärna sheltierace och är en riktig fredsmäklare som avskyr bråk. Det är jag som klipper Dixie. Så tycker Ni att frisyren ibland inte är acceptabel, ja då vet Ni vem Ni ska skälla på. Notera den söta, inbakade flätan mamma fixar åt henne varje morgon!

 

 
Polarna poserar tillsammans på Mösseberg, mars 2008.

-