Arkiverat i kategori 'Ullhundar'

Skrivet av Frida den 09 Feb 2009

Ullhund nr 47

Ullhund nr 47 fick bli en dobermann vid namn Amigo!  Mer bilder på honom går att se HÄR. Om någon där ute i vårt avlånga land känner att han eller hon vill adoptera Amigo är det fritt fram att skicka iväg ett mail till mig (frida[a]fridasplace.com). Först till kvarn…

I går kväll satt jag och uppdaterade ullhundarnas sida då jag har varit lite lat nu det sista och inte lagt in de senaste i galleriet. Nu är nästan alla fotade. Den enda som fattas är den som jag gav min mormor i julklapp. Ska försöka kidnappa den ullhunden någon dag så jag kan fota den också.

Vi har ett strålande väder just nu i Morgondagens Småstad! Ska försöka laga lite middag sen planerar jag att koppla fluffbollarna och traska ut på en lång och härlig promenad i detta vackra vinterväder.

Ciao!

 

Skrivet av Frida den 06 Feb 2009

Maskot söker nytt hemLåt mig få presentera den lekfulla bearded collien Maskot!  Efter en sväng i Lindas beardisgalleri besämde jag mig för att göra en till beardis. Jag ska försöka ta nya kort för på bilderna känns färgen nästan grå, medan den egentligen är mer beige.

Efter mycket funderande har jag valt att skippa Tradera av olika orsaker. Känner någon där ute i vårt avlånga land att han eller hon väldigt gärna skulle vilja adoptera Maskot är det bara att maila mig (frida[a]fridasplace.com) så får Ni veta mer om hur Ni ska gå tillväga. Först till kvarn är det som gäller!

För Er som hoppats på någon annan ras kan jag skvallra om att jag redan är igång med nästa ullhund…

Maskot har funnit ett passande hem och
kommer inom kort att bli norsk medborgare!

 

Skrivet av Frida den 05 Feb 2009

Klar för leverans!

Vilken härlig respons jag fick på förra inlägget! Ni besökare bjöd på många roliga förslag på vilken ras nästa ullhund ska föreställa. Jag tänker nog välja ut både en och två av förslagen. Tanken är ju att jag ska testa på Tradera och det vore ju kul om det fanns åtminstone en liten chans att få sålt ullhunden också.  Därför faller de ovanligaste raserna bort, för tillfället.

Minns Ni den vita pudelullhunden med engelsk lejonklippning? Han har nu fått ett band (eller rättare sagt två band som är klistrade på varandra) över ryggen och en text skriven med guldpenna. Ett önskemål från den som beställt honom. Det är i sådana stunder man önskade att man hade Fannys snygga handstil… Ullhunden har varit namnlös fram tills bandet kom på, då ploppade hans namn upp mitt framför ögonen på mig; han är ju en Csar såklart!

 

Skrivet av Frida den 03 Feb 2009

Ullhunden Amber

Phu! Vinthundar är en pärs att tova! Eller rättare sagt; släthåriga hundar är betydligt svårare än fluffiga. Har nu testat på att tova en saluki. Är ju förälskad i rasens vackra utseende…  Tyvärr så passar inte dess mentalitet mig. Jag skulle antagligen få gråa hårstrån då jag förstått att det är stooor skillnad på vinthundar och vallhundar.  Hur som helst - av någon anledning så ser Amber lite arg ut på korten. Kanske tyckte hon att pälsen blev lite väl rödfärgad? Jag kan bara hålla med i så fall. Hunden jag försökte efterlikna är inte fullt så röd i pälsen. Måste verkligen försöka skaffa mig kardor så jag kan blanda olika ullfärger.

En nyfiken fråga; vilken ras skulle DU vilja att nästa ullhund är av?   Är på riktigt tovningshumör just nu känner jag. Ska ju försöka mig på att lägga upp en ullhund på Tradera snart… 

 

Skrivet av Frida den 31 Jan 2009

1 år med mina ullhundar!Dimma (ullhund nr 44) och Tosca (min första ullhund)

Nu känns det i handleden att man tovat intensivt de senaste dagarna! Men attan vad kul det är när man gjort grunden och kan börja bygga på hundens kroppsform. Detaljerna är det som är absolut roligast att göra. Den här silverpudeln med rosor “i håret” blev klar för några timmar sedan. Hon har fått namnet Dimma och är min *44:e ullhund. Tänk att det nu gått ett helt år sedan jag började med denna roliga hobby!  För varje ny ullhund jag har tovat, för varje ny ras jag har testat på att göra har jag lärt mig något nytt. För visst syns det skillnad på Dimma och min första ullhund Tosca (som för övrigt skulle föreställa en pudel… *host*)?  Tanken var från början att Dimma skulle få auktioneras ut på Tradera, men nu vet jag inte längre…  Får suga på den karamellen lite. Blev faktiskt rätt förstjust i denna lilla silverfröken… 

Myntha tackar så mycket för alla grattishälsningar som ramlat in i förra blogginlägget! Inte mindre än 30 besökare tog sig tid att klottra ner några rader till henne! Tusen tack!

* Jag gjorde ju en ullhund till min mormor i julklapp (den som från början skulle ha blivit min första ullkatt men som blev förvandlad till en hund under tovandets gång…) som jag både glömt fota och räkna med i i antalet gjorda ullhundar. Miss i protokollet!

 

Skrivet av Frida den 28 Jan 2009

Ny ullhund

Så där. Då var ullhund nr. 42 klar! Än så länge är han namnlös. Solen lyser dessvärre med sin frånvaro och bilderna jag försökt ta blir inte bra alls. Kunde inte låta bli att leka lite och lät ullhunden få en liten ros vid örat under fotograferingen.  Ni som kan det här med pudelns frisyrer; har jag lyckats efterlikna en engelsk lejonklippning?

 

Skrivet av Frida den 27 Jan 2009

Tova, tova, tova…

För varje ullhund jag tovar, desto högre krav sätter jag på mig själv. Kanske därför det tar så lång tid att bli klar numera? Sitter just nu med en vit sak i knäet och försöker ge den engelsk lejonklippning. Det är svårt men samtidigt väldigt kul med pudlarnas frisyrer. Förhoppningsvis kan jag ge Er bildbevis i morgon på ullhund nr. 42. För ja, kameran har kommit hem igen!  Nu fattas bara lite fint väder så man kan få bege sig ut och fota lite fartfyllda fluffbollar in action!

Nu ska jag hoppa i säng för i morgon kl.07:40 ska volvon besiktas. Håll tummarna!

 

Skrivet av Frida den 21 Okt 2008

Ullhunden MacBeard

Låt mig få presentera ullhunden MacBeard! Rasen jag har försökt efterlikna är skottsk terrier och… ja, jag hoppas det syns! Han är svart och har skägg, precis som jag nämnt i mina ledtrådar.  Än en gång har jag försökt vara lite lustig i valet av namn och därför gett honom ett namn som klingar (i  alla fall i mina öron) skottskt. Beard betyder skägg, om någon mot all förmodan skulle undra. Passande eller hur?  Jag har blivit väldigt förstjust i honom kan jag ju avslöja men så snart jag har fått dom där bilderna som jag vill ha, så ska han få åka till sitt nya hem.

 

Skrivet av Frida den 21 Okt 2008

Snabbrapport

Allright, juryn har sagt sitt. Bilden får stanna!

Ska bege mig ut i det allt annat än trevliga höstvädret med fluffbollarna nu, men tänkte först bara skvallra om att ullhunden (som är svart och har skägg, you remember? ) nu är klar. Blev färdig med honom i natt faktiskt. I går var jag nämligen iväg en sväng på Slöjd-Detaljer och köpte svart ull så jag kunde fortsätta mitt arbete. När jag kommer tillbaka från promenaden så hoppas jag att solen vågat titta fram bakom molnen så det kan bli lite bilder tagna på den än så länge namnlösa ullhunden. I sådana här stunder står en fotostudio överst på min önskelista…

 

Skrivet av Frida den 06 Okt 2008

Ullhund nr 40

Då var ullhund nr 40 klar! Hoppas Du gillar honom Fanny! Han var verkligen en utmaning att tova, lille Picard.  Nästa ullhund kommer också vara en riktig utmaning. Eller ja, varje ullhund är det. Speciellt när det handlar om en ny ras som man aldrig tovat förut. Nyfikna på vilken ras nästa ullhund ska föreställa? Det får Ni se när jag är klar.  Men Ni kan få två ledtrådar; svart och skägg. Någon som vågar sig på en gissning?

Jag filmade fluffbollarna förut när vi tränade med att dutta nosen på post-it-lappen. Desvärre så mår nog inte bandet så bra för när jag tankade över filmklippen till datorn visade det sig att bl a klippet där Myntha stänger ett skåp, går i slowmotion. Väldigt irriterande vill jag lova!  Så det får bli omtagning. Dock inte nu för nu ska dammsugaren plockas fram då jag ska ta en sväng om i lägenheten med den. Det behövs, om jag säger så… Myntha har nämligen inte slutat fälla än så det ligger päls precis överallt! Känns lite svårt att tro att jag damsög så sent som i förgår…

 

Nästa »