Arkiverat i kategori 'Foto & Film'

Skrivet av Frida den 26 Jan 2010

Väck inte den prinsessa som sover

Skrivet av Frida den 07 Jan 2010

Det som göms i snö… kommer fram i snö?


 

Skrivet av Frida den 03 Jan 2010

Vackra vinter välkommen!


Jag minns inte när vi hade en sådan här vacker vinter senast. Myntha blir som valp på nytt när vi är ute. Inte kan man tro att hon blir 6 år i slutet av den här månaden!

Vi åkte upp till klubben i dag för att ta en liten skogspromenad, lät Dixie få leka snöplog, Myntha fånga snöbollar och… ja, bara få njuta av det vackra vädret. För ovanlighetens skull så fick kameran hänga med. Har saknat att inte orka bära omkring på den. Smulan hade nog hellre legat invirad i en filt framför kaminen än hängt med på vår lilla utflykt. Det här med att få snö mellan tassarna är inte riktigt hennes grej…

 

Skrivet av Frida den 29 Okt 2009

På bättringsvägar

Minns Ni att jag tänkt köpa en foderautomat till småfåglarna i år nu när vi har träd och allt? Efter en del velande (såklart) föll tillsist valet på den här “talgbollsautomaten”. I morse när jag var uppe med tuppen så fick jag se att våra små vänner hittat till matbaren! Var ju självklart tvungen att plocka fram kameran…

- Bilder på småfåglarna -

Gårdagens provsvar var inte tillräckligt bra för att jag skulle kunna få min behandling. Så i morse bar det av till sjukhuset igen (har lämnat blodprov varje dag denna vecka  ) och för några timmar sedan fick jag veta att blodvärderna nu blivit bättre. Så i morgon bär det av till Göteborg… Förhoppningsvis så ser blodvärderna bra ut i morgon med, annars får vi vackert vända och åka hem igen. Håll tummarna för att vi slipper det.

Jag har också hunnit med att åka in med Smulan till Blå Stjärnan i Skara där dom röntgade henne och konstaterade att det ser mycket bra ut! Yay!  Vi ska tillbaka om en vecka och om jag förstod veterinären rätt så kommer hon att slippa bandaget sen. Det känns himla skönt att hon slapp operation.  Nu ser vi fram emot att Smulan snart ska få använda alla sina fyra tassar igen!

 

Skrivet av Frida den 27 Okt 2009

11 små björnungar

Håll i Er nu… Jag har knåpat ihop ett fotoalbum efter dagens besök i valphagen!  Det var ju inte i går jag tog mig tid att göra det precis.

- Bilder från valpbesöket -

 

Skrivet av Frida den 09 Okt 2009

Dags för fredagsmys!Har just avnjutit en tacobuffé här hemma. Magen står i fyra hörn och jag är både mätt och belåten. Sitter just nu och går genom dagens lilla fotoskörd efter promenaden med mamma och Dixie. Vi hittade en stor stenbumling som så väl fluffbollarna som charmtrollet villigt poserade på (vad gör man inte för lite godis?). Jag måste verkligen ansa fluffbollarna bakom öronen… Inser det nu när jag ser bilderna på dom. Nåja. Det får bli morgondagens projekt. Nu ska jag ta och poppa lite popcorn för sedan att inta soffan tillsammans med Myntha och Smul.  För oavsett hur mätt man än är så går det alltid ner lite popcorn!

Härmed önskar vi Eder alla en trevlig fredagkväll!

 

Skrivet av Frida den 17 Sep 2009

Vårat lilla paradis


Våran tomt är inte stor men ändå så perfekt. Den är lagom stor för två fluffbollar och deras matte. Vårat lilla paradis.  Vi har haft underbart höstväder de senaste dagarna. Det är så skönt att bara kunna gå ut och slå sig ner i gräset för att njuta av de friska vindarna som blåser förbi. Fluffbollarna varvar bus med att slappa och det märks att även dom uppskattar denna lilla bit mark som hör till huset. Smulan går gärna till altandörren och markerar att hon vill ut. Myntha däremot ser gärna att jag följer med om hon ska ut. Vallare som hon är så vill hon ju gärna hålla koll på flocken.  Där är fluffbollarna verkligen som dag och natt. Smul har inte alls mycket vallning i sig och har inga problem med att ligga ute i trädgården alldeles själv.

Om drygt en timme kommer Mirjam att knacka på dörren och tillsammans ska vi baka våfflor!  Det ska bli riktigt smarrigt! Jag har laddat upp med grädde och plockat fram burken med jordgubbssylt som jag köpte när vi var på Kiviks musteri. Våffelgärnet står redo på köksbänken. Jag är redo. Nu fattas bara sällskapet. Det gör inget om Du kommer lite tidigare kompis…

 

Skrivet av Frida den 16 Aug 2009

Vi börjar närma oss mål…
Rapport från huset; Nya dörrar är monterade och klara, vi har fått taklampor i hallen, bänkskivan är på plats (har jag nämnt det? Minnet är bra men kort… ) och idag har vi packat ner vardagsrummet i lådor. Pappa och sambon hjälptes åt att hämta sofforna och bokhyllorna. Vad mycket det gör när möblerna börjar komma på plats! Om det är någon som inte förstår vad de blå strecken på den ena bilden ska föreställa så är det på den platsen som mitt akvarium ska stå. Yes, jag har lyckats övertala min kära sambo att få in det i hemmet igen!  

Ber om ursäkt för de dåliga bilderna då jag tvingats använda den vanliga blixten. Laddaren till min Speedlights batterier är spårlöst borta. Antagligen så är den nedpackad i en låda någonstans…

 

Skrivet av Frida den 22 Jun 2009

Porträtt av Smul

Hej!
Jag håller på och utökar min teckningsportfolio, och tänkte höra om jag skulle kunna få låna ett foto från din hemsida för att rita av?
 
Hälsningar Malin, mangie.se

Ovanstående rader skickade Malin till mig för några veckor sedan. Hon valde ut en bild på Smulan och jag bad att hon skulle höra av sig när bilden var klar för jag ville ju självklart se resultatet! I gårkväll trillade teckningen in och visst syns det tydligt vem porträttet ska föreställa? Klicka här för att se teckningen i större format!

 

Skrivet av Frida den 25 Maj 2009

Foton från Gnällrejset

Jag har ett nytt skrivbordsunderlägg på min dator. Fint va?

- Bilder från “Gnällrejset” -

 

Nästa »