Arkiverat i kategori 'Agility'

Skrivet av Frida den 12 Dec 2009

Myntha hjärta Ann = sant

Det är tur att man har underbara vänner som hjälper till när min kropp inte vill vara med. Myntha fick ett ordentligt agilityträningspass i dag med Ann. Vilken lycka! Mynthas svans var på topp hela tiden. Hon hade inga problem med att lämna sin mattes sida då hon insåg att hon kunde få köra agility. Hon kan springa med vem som helst i stort sett. Bara hon får köra så är hon nöjd! Det var riktigt kul att se dom två tillsammans för Ann kör Myntha så som jag vill göra. Mitt problem är att jag är för långsam…  Ann däremot har betydligt bättre kondis än mig och kan verkligen lägga benen på ryggen när det väl gäller! Resultatet blir därefter… Stort TACK för hjälpen Ann!  Om vi släpper ut Er två på tävlingsbanorna så lär mediumklassen få passa sig!

 

Skrivet av Frida den 29 Sep 2009

Mer agilityträning


Yes! I dag for vi iväg till klubben för att ta ett träningspass tillsammans med Emma och hennes pomgrabbar samt mamma och Dixie.  Eftersom jag mått bra i några dagar nu så vågade jag mig på att köra ett “riktigt” träningspass denna gång. Smul var riktigt laddat och flamsade inte runt som hon annars lätt kan göra när hon är taggad. Det är en sådan underbar känsla när man är vid tunneln och gastar “Kör! Kör!” och Smul bara lägger i högsta växeln för att försvinna iväg över de sista hindren! Jag kan inte låta bli att bli lika glad varje gång hon gör så!  Denna gång testade jag att gå längre från henne i slalom och till och med vara lite framför henne, något som gick över förväntan! Hon gick inte ur en endaste gång utan behöll koncentrationen och farten mellan pinnarna. Så himla härligt!  Min duktiga, duktiga lilla Smula!

Jag inser varje gång jag tränar med Myntha att jag måste träna mer framåtsändande. Hur tråkigt det än är… För när vi är i slutet på en bana/kombination med raksträcka framför oss, ja då går det allt som oftast åt skogen eftersom hon envisas med att kolla vart jag är istället för att suga framåt som Smul gör. Dagens övning var inget undantag. Hinder 10 missade hon pga att hon envisades med att kolla vart hennes långsamma förare var någonstans…  Vid ett försök var hon nära att springa rakt in i hinderstödet för att hon inte såg det. Hmm… men annars gick träningen kanon!  Myntha är ju som alltid otroligt fokuserad under träningen och gör alltid sitt bästa. Det är alltid lika kul att träna handling med henne.

Dixie fortsätter att imponera! Hon hade härlig fart även i dag och mamma får börja jobba med att göra snävare svängar med henne för det klarar hon. Även pomgrabbarna var duktiga och Gimli visade än en gång upp vilken fart han kan komma upp i bara han vill! Jisses vad taggad han var i dag! Det var riktigt kul att se hur han hoppade mellan slalompinnarna istället för att trava mellan dem som han gjort tidigare. Midas är duktig även han även fast han behöver lite lättare övningar än “brorsan” sin. Än så länge. Alla är vi nybörjare i början.

Tack Emma och mamma för ett härligt träningspass!

 

Skrivet av Frida den 24 Sep 2009

Agilityträning!

I går eftermiddag styrde mamma och jag bilen till Ann och Tommy för att spana in deras nya hem. Dom har ju numera en alldeles egen agilityplan och efter en liten skogspromenad tog vi ett litet agilitypass. Fy *beeep* vad kul det var!  Dixie hade ett härligt driv och så pass god fart att mamma kunde göra ett bakombyte i slutet av den lilla banan. Det var riktigt kul att se!  Även Myntha var duktig och efter att ha kört banan tog jag kombinationen A-G också. Mycket nyttig träning! Sist ut var Smul. Upprepande gånger smet hon bakom ryggen på mig då jag försökte mig på ett framförbyte mellan 5:an och 6:an, så det fick vi göra om några gånger innan det tillslut fungerade. I övrigt skötte hon sig bra. Ann tog sedan och körde en gång var med respektive fluffboll. Det är alltid lika kul och intressant att stå bredvid och se sin hund jobba.

Tack Ann för träningen, sällskapet och de goda mackorna! Måste köpa hem brie-ost snarast!  Hoppas vi kan göra om detta snart igen!

 

Skrivet av Frida den 22 Sep 2009

Fluffbollarnas godisburk

Den här godisburken köpte jag när vi var i Kivik i somras. 99 kr fick jag ge för den om jag inte minns helt fel. Den är i perfekt storlek då den rymmer ett halvt kilo Oliver’s Training Bites - fluffbollarnas träningsgodis! Runt locket sitter det en gummiring som gör att det sluter tätt. Jag tycker den står riktigt fint på byrån i hallen. En snygg inredningsdetalj i hemmet helt enkelt!

Av en ren slump kom jag på tidigare i dag att jag inte hade installerat Flexitrack på min nya dator. När jag surfade in på sajten fick jag till mig förvåning se att deras verksamhet ska läggas ner! Fram till den 30 september i år kan man ladda ner deras gratisprogram. Så nu har jag installerat det programmet och även laddat ner zip-filen så jag har den till nästa gång man byter dator. Som den glada amatör man är när det kommer till banbygge så tycker jag att det programmet fungerar alldeles utmärkt att rita banor i. Gratis är gott…

 

Skrivet av Frida den 21 Sep 2009

Valpterapi


Myntha och jag på DM:et 2008, foto: Ann Olsson

I går gick DM i agility av stapeln. Ett kort ögonblick övervägde jag att åka dit för att titta men jag insåg ganska snabbt vilken tortyr det hade varit att sitta där utan att själv få delta. Jag hoppas kunna komma iväg på ett litet träningspass innan jag åker till Sahlgrenska nästa vecka. Fluffbollarna behöver det. Jag behöver det. Några enkla kombinationer tycker jag allt att jag borde orka med.

Efter lunch ska jag in till sjukhuset för att lämna blodprov. Två gånger i veckan måste jag åka in. CVK:n är verkligen kanonbra att ha så jag slipper alla de stick i armen som annars hade behövts vid blodproven. Det var en mardröm att få dit den men nu när den sitter där vid nyckelbenet är jag glad att jag har den. Efter det ser jag fram emot att lite senare på eftermiddagen få åka till Blazefields kennel för att få gosa med valpar!  Kamerabatteriet ligger på laddning och minneskortet är tömt. Japp, jag är redo för “valpterapi” som Christina så fint kallar det!

 

Skrivet av Frida den 10 Aug 2009

Inget KM i lydnad för Smulan

Jag har bestämt mig för att skippa KM:et i lydnad med Smul och sikta på nästa år istället. Vi har ju knappt hunnit tränat någonting alls, av kända anledningar. Visst, tanken var att vi bara skulle vara med i debutklassen men man vill ju gärna gå ut på planen med känslan av “det här fixar vi”! Så Smulan får vackert vänta på sin lydnadsdebut till nästa år. Tävla kommer hon att få göra i alla fall fast i agility istället. I sista stund har mamma och jag anmält oss till tävlingen i Tidaholm BK den 6 september. Det ser vi fram emot!  Någon mer som ska dit?

Första flyttlasset till huset gick i väg i förgår! Våra kontorsgarderober fick bli de första med att flytta in. Merparten av fluffbollarnas saker har också kommit på plats. Om allt går som planerat så kommer köket nästan bli helt färdigt nu i veckan. Bara kaklet som fattas. Nu går vi in på slutspurten!

 

Skrivet av Frida den 02 Aug 2009

Vrrrooom!Japp, så lät det ungefär under träningspasset. Gud vad kul vi hade alla fem! Måste åka och träna snart igen… Mycket snart…

*Det blev tyvärr inga bilder på Myntha eftersom kameran plockades fram efter hennes träningspass.

 

Skrivet av Frida den 02 Aug 2009

Agility!

I dag ska fluffbollarna äntligen få sitt efterlängtade agilitypass! Tjoho vad jag ser fram emot detta!  Vi ska bara skjutsa husse till jobbet, sen styr vi vår röda fara mot brukshundklubben! Mamma har de senaste dagarna lite försynt nämnt Tibro BK’s officiella tävling som man snart måste anmäla sig till om man ska åka dit och tävla. Jag har inte varit sugen alls på att åka. Dels för att vi inte tränat på länge och att gå ut på tävlingsplan med två överladdade fluffbollar… nej tack!  Det står jag gärna över. Vi får se hur det känns efter dagens träningspass. Hur som helst så ska det bli kul att få komma iväg och träna lite. Det var ju inte i går precis…  Ringde min trogna träningskamrat förut (läs: mamma) och hon var inte sen med att nappa på mitt förslag! Hon och Dixie har ju inte heller kommit iväg och tränat på evigheter.

Agilitybanan - here we come!

 

Skrivet av Frida den 05 Jun 2009

3:a på KM i agility

Årets KM i agility gick av stapeln i dag. För min och fluffbollarnas del var det katastrofala lopp…  Jag fick agera domare i large-klassen och vetenskapen om att jag skulle döma i dag gjorde mig mer nervös än tanken på de kommande loppen med Myntha och Smul. Dixie och mamma lyckades komma runt på båda banorna och kom totalt 6:a, stort grattis! Smulan diskade sig i båda loppen medan Myntha drog på sig 15 fel i agilityklassen och diskade sig i hoppklassen. Hon slutade på en 3:e plats och fick en söt liten blå/vit rosett.

Nu ger jag upp för i dag. Natt i natt!

 

Skrivet av Frida den 24 Maj 2009

Rosettskörd och plockepinn!

Vilken rosettskörd vi har haft!  Alla tre har varit kanonduktiga och både mamma och jag är sååå obeskrivligt nöjda över våra lopp! Tänk att alla tre lyckades knipa varsin rosett! Och inte att glömma; Dixie och Smulan lyckades också med konsten att ta varsin PINNE i agilityklassen!  

När vi i onsdags kom till campingen på eftermiddagen så åkte vi nästan direkt iväg till Örebro BK i sällskap med Ann och Tommy för att sätta upp våra tält. Det var himla skönt att få det gjort för när vi kom på torsdagsmorgonen så var det fullt med tält överallt. Det blev en lång dag med mycket väntan mellan loppen. Men med tanke på att vi var inte mindre än 14 klubbekipage på plats så fanns det många att heja på!

Dixies första pinne i agilityklass I! from Frida Engman on Vimeo.

Dixie körde först av våra hundar och dom får en härlig start där Dixie lägger i högsta växeln! Mitt i slalom så dyker plötsligt en lösspringande berger upp och dom får avbryta.  Väldigt irriterande eftersom Dixie hade så bra fart! Ett annat ekipage får köra sitt lopp innan dom på nytt äntrar banan. Dom går i mål med 0 hinderfel och med tiden 52:70 sek (idealtiden var 54 sek)! Dom slutar på en hedrande 7:e plats av 80 startade(!!!) och får sin allra första PINNE! Stort grattis!  I hoppklassen får dom 5 fel och några sekunders tidsfel och slutar på en 13:e plats av 74 startande.

 

Smulans första pinne i agilityklass I! from Frida Engman on Vimeo.

Smulan är härligt taggad i hoppklassen men diskar sig tyvärr då hon tar en tunnel istället för hopphinder. Resten av loppet tycker jag flyter på riktigt bra och jag är ändå väldigt nöjd över loppet. Några timmar senare är det dags för agilityklassen. Denna gång lyckas jag bättre med min handling och vi går i mål med 0 hinderfel och med tiden 48:46 sek (idealtiden var 54 sek)! Vi hamnar på en 6:e plats av 51 startande och får vår första PINNE! Vilken lycka!

 

Myntha 3:a i hoppklass I from Frida Engman on Vimeo.

Mynthas första lopp är hoppklassen. Vårt samarbete ute på banan har verkligen utvecklats under vinterträningen. Det är inte längre kaos för oss. På grund av att jag viker av ett ögonblick för tidigt från en tunnel så missar hon den tunnelingången och vi får förargliga 5 fel.  I övrigt flyter loppet på kanon med en perfekt slalomingång och allt jag kan önska av Myntha. Hon är så duktig!  Till min stora överraskning så hamnar vi på 3:e plats av 44 startande och med snabbaste tiden! Bara ett ekipage lyckades komma runt felfritt. Med andra ord så får även Myntha rosett! I agilityklassen så missar hon återigen en tunnelingång inte mindre än två gånger men hon tar ALLA kontaktfält och DET är jag väldigt nöjd över! Vi slutar på en 13:e plats av 44 startande.

Under fredagen öser regnet stundvis ner och jag var oerhört tacksam för att jag i tisdags hittade mina sedan länge försvunna regnbyxor! Denna dag fick vi inga resultat att skryta med. Myntha gjorde återigen ett kanonlopp men halkade av gungan (näst sista hindret…) och jag valde då att ta om det så hon fick ta hindret ordentligt och diskade mig därmed medvetet.

Fler som det gick bra för är våra klubbkompisar Linnea med Flingan, Susanne med Disa, Kikki med Leia samt P-G med Goliat som alla plockade pinnar! Stort GRATTIS till Er alla och alla andra som gjorde bra ifrån sig!  Och tack alla för trevligt sällskap! Jag har en hel hög med bilder som jag håller på och går igenom. Förhoppningsvis hinner jag slänga upp ett album från tävlingen i morgon.

 

Nästa »