Arkiverat i kategori 'Hem Ljuva Hem'

Skrivet av Frida den 13 Dec 2009

Lite grönt på väggen!


Alla våra väggar i vårt hem är vita. Kritvita. I vårt förra hem var bristen på tavlor katastrofal. Vårt nya hem är tyvärr inget undantag… Men i dag tog vi ett stort steg i rätt riktning!  Inne på ÖoB hittade jag fyra canvastavlor med macrobilder på fyra, gröna motiv, á 45 svenska riksdaler. Efter ett snabbt samtal med Andreas blev det bestämt att dom skulle få följa med hem. Nu hänger dom så fint i stora hallen och jag riktigt myser varje gång jag går förbi. Ah… äntligen lite färg på väggarna!

 

Skrivet av Frida den 04 Dec 2009

Livstecken


Tack för alla kommentarer i förra blogginlägget! Dom värmer att läsa ska Ni veta!

Jag samlar kraft just nu. Kroppen är trött efter helgens behandling och jag har i stort sett bara sovit och försökt få i mig lite mat sedan jag kom hem i tisdags. Nya tabletter har fått flytta in i medicinskåpet som förhoppningsvis ska hjälpa bättre mot illamåendet så jag får behålla maten. Andreas har varit så duktig och fått fram adventsljusstakarna i helgen. Det är så fint här hemma tack vare honom.  Även om han själv inte är förstjust i julen så vet han hur mycket hans fru älskar denna högtid.

Röntgenresultatet visade att i princip alla tumörer krympt mer eller mindre. Den som satt i pannan verkar ha försvunnit helt. Mycket glada nyheter med andra ord. Så nu fortsätter vi med ytterligare tre behandlingar. Nu är kruxet bara att dom troligtvis vill att jag ska ligga inne på behandling över julen. Vill inte, vill inte…

 

Skrivet av Frida den 22 Nov 2009

Tummen upp för tavellister!


Äntligen har vi fått upp tavellister i köket! Anna-Karin tipsade mig om att ÖoB sålde tavellister till bra pris. Styrde röda faran dit och köpte fyra stycken i ek för 99 kr/st.  Dom andra två kommer troligtvis att hänga i vardagsrummet. Jag gillar verkligen tavellister! Det är så mycket enklare att byta ut tavlor och slippa få en massa hål i väggen. Man kan variera sig till det oändliga. För man ju inte bara behöver ha tavlor på dessa praktiska lister. Varför inte några värmeljus, eller som jag gjort i köket, ställt upp böcker om matlagning och bakning?

 

Skrivet av Frida den 16 Nov 2009

Trogen vitlöksrivare

På en mässa förra året sprang jag på denna oerhört praktiska vitlöksrivare! Ja, det går förstås att riva det mesta i den men i vårt hem är det vitlöksklyftor som dominerar. Jag har sett några varianter på nätet med lite olika bottnar. Min är räfflad och det fungerar superb för att få ut det mesta av vitlöken! Kanske en passande julklapp till någon?

 

Skrivet av Frida den 12 Nov 2009

Mosaik och kamin

Svängde in till zooaffären i dag för att köpa tre mosaikguramin. Dom hade fått in en gul odlingsform av läppgurami och det var sååå nära att det blev dom istället. Jag har sedan jag började med akvaristik i tidiga tonåren suktat efter just läppgurami. Dock hade jag ju tänkt mig läppguramin som den ser ut i det vilda, så efter mycket velande höll jag mig till min plan. Nu är i alla fall Andreas nöjd när vi fått lite större fiskar i akvariet.

Vi var och hälsade på ett par grannar i går som bor i ett exakt likadant hus som oss. Annledningen till vårt besök var att dom är dom enda i området som har en kamin och vi har planer på att eventuellt skaffa en. Dom har dessutom rivit väggen till förrådet och på så vis fått ett väldigt stort och luftigt vinkelvardagsrum. Både Andreas och jag blev väldigt inspirerade av det vi såg! Kaminen gav verkligen en hööög mysfaktor! Så förhoppningsvis kommer även vi att ha en alldeles egen kamin lagom till jul…  Och till våren rivs troligtvis väggen till förrådet. Vi ska bara få upp en friggebod ute på tomten som kan agera förråd istället.

 

Skrivet av Frida den 11 Nov 2009

Lite julshopping

I går köpte köpte jag vår första adventsljusstake. Det blev en från Cult Design, fast av förra årets modell. Jag gillade den mycket mer än årets helvita nyheter. Föreställ Er mossa, några kanelstänger som sticker upp där ur tillsammans med några skivor torkad apelsin och så fyra, röda långa ljus på det. Jag tror det kan bli riktigt fint!  Jag passade också på att köpa två manschetter till vår värmeljusstake. Det är så himla synd att det ska vara så dyrt bara…

 

Skrivet av Frida den 24 Okt 2009

Nya köksmöbler


Vad tycks? Inte så pjåkigt va?

 

Skrivet av Frida den 19 Okt 2009

Tavlor


Vi har knappt en tavla upphängd på väggarna här hemma. Det hoppas jag att det snart ska bli ändring på!  Jag sitter just nu och bläddrar genom mitt fotoarkiv i jakten på några lämpliga bilder. Himmel och pannkaka vad svårt det är! 56 391 bilder prydligt fördelade i 800 mappar. Phu!  En av mina favoriter är den här ovanför på Myntha och rosen.  Den togs förra sommaren och är en riktig ögonblicksbild. På våran minsta toalett är väggarna lila (förra ägarens färgval). Kanske kunde blombilden med visdomsorden här ovanför passa in där?

 

Skrivet av Frida den 29 Aug 2009

Välkommen till världen!

Jag har blivit “moster”!  Min vän Anna-Karin som jag har känt hela mitt liv, blev i onsdags mamma till en liten pojk som har fått namnet Wilhelm! MEGASTORT grattis kompis!

Från det ena till det andra… Jag har velat länge fram och tillbaka hur mycket jag egentligen ska skriva i bloggen. Speciellt när det handlar om saker som det här. Jag vill skriva, jag vill få kommentarer och åsikter men samtidigt så är det ett lite känsligt ämne som jag kanske inte vill dela med hela världen, utan bara med mina nära och kära. Jag hoppas ingen besökare där ute tar illa upp då jag nu bestämt mig för att låsa vissa inlägg som kommer att röra läkarbesök och liknande. Jag har en tuff tid framför mig nu då jag återigen hamnat i kräftans klor. Det är samma typ av cancer som för fyra år sedan - hudcancer. Skillnaden är att det är mycket värre denna gång. Det är på grund av dessa elakartade tumörer som jag bland annat nu har tappat 10 kilo (bah, jag som trodde det var min förändring i matlagningen!  ).

I övrigt kommer bloggen uppdateras på samma vis som förut. Jag har tänkt fota det nykaklade köket x antal gånger men det har hela tiden kommit något annat i vägen. Tills nu… Beskåda vårt ännu icke 100% klara kök men med det snygga kaklet uppe!
Blommorna är plockade från vårt lilla land! Är dom inte söta? 

 

Skrivet av Frida den 25 Aug 2009

Rätt sak på rätt plats

Det tar sin tid att packa upp allt från flyttlådorna. Var sak ska ha sin plats. I dag kommer förhoppningsvis kaklet i köket att få komma upp på sin rätta plats. Det ser jag verkligen fram emot! Jag är så trött på den skrikrosa bakgrund som är i dag. Det kan vara anledningen till att det blivit sparsamt med bilder från just köket.

Mitt i allt detta uppackande och funderande på om vaserna verkligen ska stå i det skåpet och om skärbrädorna verkligen borde ligga i den lådan, så har båda fluffbollarna nu gått in i höglöpet. Yippi.  Men bortsett från att det är lite mer pip och gnäll än vanligt från deras sida så fungerar det finfint i vår nya lya. Att kunna släppa ut dom i trädgården på morgonen och bara behöva slänga på sig morgonrocken är guld värd om man jämför med tidigare hem där man vackert fick palta på sig kläder och traska ner fem trappor för att sedan styra stegen mot närmast park innan dom kunde utföra sina behov (för att inte tala om hur tunga fötterna kändes när man sedan skulle upp för alla dessa trappor igen!). I love my house helt enkelt.

Det enda som är en smula irriterande just nu är att min mail inte riktigt vill fungera. Jag kan ta emot mail men av någon anledning så vägrar den låta mig skicka iväg några. Icke bra. Sambon har lovat att titta på problemet ikväll.

Nu ska jag återgå till mina lådor. Ciao!

 

Nästa »