Arkiverat i kategori 'Pyssel'

Skrivet av Frida den 18 Nov 2009

Papercrafting á la sheltie

Klockan är halv två på natten. Borde egentligen har krypit till kojs för länge sedan men istället sitter jag här vid mitt skrivbord och viker små shelties av papper. Papercrafting är kul!

 

Skrivet av Frida den 29 Okt 2009

Klotter

Jag försöker bli vän med min ritplatta från Wacom. Vi har inte umgåtts på ett bra tag. Det märks…  Jag slutade rita bara för att jag satte för höga krav på mig själv. Jag blev helt enkelt aldrig nöjd med mina teckningar och glädjen i att teckna försvann. Så nu är jag tillbaka på ruta ett igen och… det känns faktiskt rätt bra! Nu ska jag med fortsatta, staplande steg arbeta vidare på klottret Ni ser här ovanför.

 

Skrivet av Frida den 30 Jun 2009

Nalleprojekt: Kotten

Den här lilla, mjuka kotten påbörjades i våras. Någonstans på vägen försvann lusten och kotten hamnade i pyssellådan för att där bli liggandes. Kotten är experiment där jag har blandat olika nallemönster (lite större mage, lite mindre ben och armar) för att försöka få fram en igelkottsform. Resultatet känns väl så där halvbra. Antar att det var just därför som lusten försvann i våras… Nu har den mjuka kotten i alla fall hittat ut från pyssellådan och riktigt ber mig om att i alla fall få en nos och ett par ögon. Jag känner mig snäll ikväll.

 

Skrivet av Frida den 19 Mar 2009

Pyssel

I dag har fluffbollarna och jag haft Anna-Karin och Mira på besök. Vi tyckte nämligen att det var på tiden att vi hade ett pysselmöte/symöte! Det var som alltid lika kul och på bilden här ovanför ser Ni Anna-Karins nya, coola nalle som inte är riktigt klar än. Välkommen tillbaka ner i nalleträsket min vän!  Själv har jag både nya ullhundar och en ny “nalle” på G. Jag skriver inom citationstecken därför att tanken är att det ska bli ett annat djur, ett mer taggigt sådant…

Nu ska jag dyka ner i sängen med huvudet före. Det vankas tidig uppgång i morgon bitti. Natt i natt!

 

Skrivet av Frida den 14 Mar 2009

Nallen Bumbi


Det här är min senaste nalle; Bumbi!  Han är ca 13 cm hög (sittandes), har fem rörliga leder och är gjord av supermjuk syntetpäls. Tassarna och insidan av öronen är i vanlig ordning av suedine som jag skuggat med en ljusbrun ton. Nosen är av cernitlera och de bruna ögonen är av glas. Han har (för att vara mig) ovanligt få nålfiltade detaljer i ansiktet. Istället har jag denna gång testat att måla med en copic marker. Resultatet blev inte riktigt som jag hade tänkt mig, även om jag tycker att han blev rätt söt ändå. Något som jag är riktigt förstjust i är berlocken han har kring halsen. För Er som har svårt att tyda texten kan jag berätta att det står “Home Made”. Lite gulligt, eller hur?

 

Skrivet av Frida den 18 Dec 2008

Färdig


Efter att ha sovit på saken bestämde jag mig för att skugga hans öron och tassar samt tova lite mer i hans ansikte. Nu är jag nöjd och han har fått en plats i min bokhylla intill dom andra nallarna.

 

Skrivet av Frida den 17 Dec 2008

Nyheter från nallefronten


Jag är inte säker på om nallen Nougat är helt klar än. Jag tror bestämt att jag får sova på saken. Kunde dock inte hålla mig från att knäppa några bilder på honom  (trotts att jag har ljuset emot mig så här på kvällskvisten). Han är väldigt kramvänlig med fem rörliga leder, är supermjuk tack vare sin mysiga syntetpäls, tassarna är av suedine (en sorts fuskmocka) och nosen är handgjord av cernitlera. Nougat är min andra nalle som blott är 15 cm hög (sittandes). Min första var Bamboo.

 

Skrivet av Frida den 04 Dec 2008

Hemlig tvilling?

 
(Lilla Bamboo får stå för dagens bild i brist på annat…)

För några år sedan när jag jobbade i en leksaksaffär så kom det fram en kund till mig och berömde mig för att jag sjöng så fint i kören. Jag kände mig som ett levande frågetecken.  Jag? Sjunga? Jag lovar -ingen- vill höra min falska sångröst! Damen i fråga kände sig nog lite förlägen då det kom fram att jag tydligen var mycket lik någon annan. Jag viftade snart undan det hela och hade väl mer eller mindre aldrig tänkt mer på det om det inte var för att det har kommit fram fler kunder under min tid som butiksbiträde, där dom har berömt mig för att ha gjort olika saker som jag är helt oskyldig till. Fast så länge denna “tvilling” gör bra saker så gör det ju inget!  Värre vore det ju om det vore tvärtom - så jag blev utskälld istället! På den kurs jag går nu via Arbetsförmedlingen så reagerade en av mina kurskamrater stark på att jag var väldigt lik en tjej som jobbat i hans butik en gång i tiden. Jag undrar om det kan vara samma tjej?

Från det ena till det andra. Det där var bara lite reflektioner och tankar. Sitter just nu och väntar på Anna-Karin som ska komma hem till mig så vi kan ha en pysselkväll tillsammans. Hon ska sy en nalle och jag ska (försöka) tova en ullkatt. Jag har ändrat mig vad gäller ras, så nu lutar det åt att det blir en birma istället. Anledningen till att jag byte ras är för att jag inte har gul/gröna ögon av glas (som jag upplever att dom flesta norska skogskatter har). Däremot har jag blåa ögon, något som passar bättre på en birma.

Sist men absolut inte minst! Det är jättekul att läsa att flera av Er besökare gillar min lilla julkalender!

 

Skrivet av Frida den 29 Nov 2008

Face-Makeover!


Minns Ni min nallebjörn Mandel? Well, jag var aldrig riktigt nöjd med honom och efter att ha kastat fundersamma blickar på honom i bokhyllan ett bra tag nu så bestämde jag mig tillslut för att göra något åt saken. Det fick bli en face-makeover!  Det största ingreppet är att ögonen har bytits ut mot en storlek större samt att han har fått bruna fläckar kring ögonen. Jag känner mig nöjd. Vad tycker Ni?

 

Skrivet av Frida den 21 Nov 2008

Bamboo och snörapportTack för namnförslaget Camilla (”o di svarte”)! Min pandanalle går numera under namnet Bamboo och trivs utmärkt med det. Jag hade en fotostund med honom förut och han skötte sig så bra så. Satt snällt stilla och lät sig plåtas.  Precis som alla andra mina nallar så ska ju självklart han också få ett litet fotoalbum.

Så raskt över till något väldigt viktigt - vi har SNÖ!  Japp, Ni läste rätt. Det är inte mycket men marken är i alla fall vit och det är riktigt kallt ute. Jag håller tummarna benhårt för att det ska ligga kvar över natten så vi kan ta de där julkorten.  Bättre lite vitt på marken än ingenting alls. Skulle det senare (mot all förmodan) komma mer snö, ja då är det ju inte värre än att man får ta nya bilder!

Myntha är överlycklig på promenaderna just nu. Hon kan knappt gå normalt utan ska helst hoppa, snurra, försöka äta snö och allt annat utom att gå framåt. Snö är superkul i Mynthas ögon! Trotts att det precis täcker marken…  Hon blir som en yster häst på grönbete! Smulan går bredvid mig och tycks undra vad som hänt med Stora Fluff…

 

Nästa »