Arkiverat i kategori 'Dixie'

Skrivet av Frida den 03 Jan 2010

Vackra vinter välkommen!


Jag minns inte när vi hade en sådan här vacker vinter senast. Myntha blir som valp på nytt när vi är ute. Inte kan man tro att hon blir 6 år i slutet av den här månaden!

Vi åkte upp till klubben i dag för att ta en liten skogspromenad, lät Dixie få leka snöplog, Myntha fånga snöbollar och… ja, bara få njuta av det vackra vädret. För ovanlighetens skull så fick kameran hänga med. Har saknat att inte orka bära omkring på den. Smulan hade nog hellre legat invirad i en filt framför kaminen än hängt med på vår lilla utflykt. Det här med att få snö mellan tassarna är inte riktigt hennes grej…

 

Skrivet av Frida den 09 Okt 2009

Dags för fredagsmys!Har just avnjutit en tacobuffé här hemma. Magen står i fyra hörn och jag är både mätt och belåten. Sitter just nu och går genom dagens lilla fotoskörd efter promenaden med mamma och Dixie. Vi hittade en stor stenbumling som så väl fluffbollarna som charmtrollet villigt poserade på (vad gör man inte för lite godis?). Jag måste verkligen ansa fluffbollarna bakom öronen… Inser det nu när jag ser bilderna på dom. Nåja. Det får bli morgondagens projekt. Nu ska jag ta och poppa lite popcorn för sedan att inta soffan tillsammans med Myntha och Smul.  För oavsett hur mätt man än är så går det alltid ner lite popcorn!

Härmed önskar vi Eder alla en trevlig fredagkväll!

 

Skrivet av Frida den 29 Sep 2009

Mer agilityträning


Yes! I dag for vi iväg till klubben för att ta ett träningspass tillsammans med Emma och hennes pomgrabbar samt mamma och Dixie.  Eftersom jag mått bra i några dagar nu så vågade jag mig på att köra ett “riktigt” träningspass denna gång. Smul var riktigt laddat och flamsade inte runt som hon annars lätt kan göra när hon är taggad. Det är en sådan underbar känsla när man är vid tunneln och gastar “Kör! Kör!” och Smul bara lägger i högsta växeln för att försvinna iväg över de sista hindren! Jag kan inte låta bli att bli lika glad varje gång hon gör så!  Denna gång testade jag att gå längre från henne i slalom och till och med vara lite framför henne, något som gick över förväntan! Hon gick inte ur en endaste gång utan behöll koncentrationen och farten mellan pinnarna. Så himla härligt!  Min duktiga, duktiga lilla Smula!

Jag inser varje gång jag tränar med Myntha att jag måste träna mer framåtsändande. Hur tråkigt det än är… För när vi är i slutet på en bana/kombination med raksträcka framför oss, ja då går det allt som oftast åt skogen eftersom hon envisas med att kolla vart jag är istället för att suga framåt som Smul gör. Dagens övning var inget undantag. Hinder 10 missade hon pga att hon envisades med att kolla vart hennes långsamma förare var någonstans…  Vid ett försök var hon nära att springa rakt in i hinderstödet för att hon inte såg det. Hmm… men annars gick träningen kanon!  Myntha är ju som alltid otroligt fokuserad under träningen och gör alltid sitt bästa. Det är alltid lika kul att träna handling med henne.

Dixie fortsätter att imponera! Hon hade härlig fart även i dag och mamma får börja jobba med att göra snävare svängar med henne för det klarar hon. Även pomgrabbarna var duktiga och Gimli visade än en gång upp vilken fart han kan komma upp i bara han vill! Jisses vad taggad han var i dag! Det var riktigt kul att se hur han hoppade mellan slalompinnarna istället för att trava mellan dem som han gjort tidigare. Midas är duktig även han även fast han behöver lite lättare övningar än “brorsan” sin. Än så länge. Alla är vi nybörjare i början.

Tack Emma och mamma för ett härligt träningspass!

 

Skrivet av Frida den 24 Sep 2009

Agilityträning!

I går eftermiddag styrde mamma och jag bilen till Ann och Tommy för att spana in deras nya hem. Dom har ju numera en alldeles egen agilityplan och efter en liten skogspromenad tog vi ett litet agilitypass. Fy *beeep* vad kul det var!  Dixie hade ett härligt driv och så pass god fart att mamma kunde göra ett bakombyte i slutet av den lilla banan. Det var riktigt kul att se!  Även Myntha var duktig och efter att ha kört banan tog jag kombinationen A-G också. Mycket nyttig träning! Sist ut var Smul. Upprepande gånger smet hon bakom ryggen på mig då jag försökte mig på ett framförbyte mellan 5:an och 6:an, så det fick vi göra om några gånger innan det tillslut fungerade. I övrigt skötte hon sig bra. Ann tog sedan och körde en gång var med respektive fluffboll. Det är alltid lika kul och intressant att stå bredvid och se sin hund jobba.

Tack Ann för träningen, sällskapet och de goda mackorna! Måste köpa hem brie-ost snarast!  Hoppas vi kan göra om detta snart igen!

 

Skrivet av Frida den 22 Sep 2009

… och katt-terapi!


Eftersom valparna bara är fyra veckor gamla så fick fluffbollarna och charmtrollet “se men inte röra” i går när vi var där på besök. Vi ska komma tillbaka om några veckor när dom är 7-8 veckor och det ska bli jättespännande att se lite mer av deras personligheter då! Det blev tyvärr inte många bra bilder. Hoppas på bättre fotolycka vid nästa besök!

Förutom alla shelties så finns det även två katter i Christina och Karins hus. Det var verkligen fascinerande att se hur dom uppförde sig mot “nykomlingarna”. Både Myntha och Smulan backade och vände ryggen åt dom efter att ha blivit utstirrade genom grinden. På promenaderna spänner dom upp sig och skäller ut dom katter som vi råkar möta. Nu när dom var lösa så valde dom att ignorera katterna istället! Fascinerade som sagt. Dixie däremot var fast besluten att hälsa på katterna. Svansen gick som en propeller hela tiden men med sin grova stämma så låter det ju som att hon ska äta upp dom…  Tillslut så lugnade hon ner sig mot en av katterna men den andra jagade hon in under en lada. Så vid nästa besök ska vi ha både “valp- och katt-terapi”!

 

Skrivet av Frida den 16 Aug 2009

Wheaten Makeover 

Skrivet av Frida den 02 Aug 2009

Vrrrooom!Japp, så lät det ungefär under träningspasset. Gud vad kul vi hade alla fem! Måste åka och träna snart igen… Mycket snart…

*Det blev tyvärr inga bilder på Myntha eftersom kameran plockades fram efter hennes träningspass.

 

Skrivet av Frida den 20 Jul 2009

Vrrrooom!

Intill campingen i Kivik fanns två stora fält som vi släppte Myntha, Smulan och Dixie på så att de kunde få springa av sig lite. Charmtrollet for fram som en vetefärgad kanonkula, sprudlande av energi och glädje över att åter få ha sheltierace med polarna! På raksträckor springer hon numera om Myntha. Något som inte uppskattas av nämnda fluffboll…

 

Skrivet av Frida den 22 Jun 2009

Sommar och sol!Midsommar har firats med sill och färskpotatis, jordgubbar och grädde, regn och solsken. En riktig svensk midsommar med andra ord!  Myggbett har jag lyckats få också. När jag vaknade upp i fredags så fanns dom bara där, på armar, ben, hals och rygg. Sambon hade inte ett enda och är fortfarande helt fri från dessa kliande fläckar. Orättvist!  Mina är stora som enkronor och femtioöringar. Myggorna gillar mig. Den kärleken är inte ömsesidig…

Både charmtrollet och fluffbollarna har fått smaka på saxen i helgen. Dixie har fått sommarfrisyr och även fått öronen rensade från långa hårstrån. Jag begriper inte varför det ska växa päls i öronen ?  I Myntha och Smulans öron går det inte att finna ett endaste litet hårstrå. Lite märkligt det där.

Nu är det promenad som står på schemat. Efter det ska jag ta tag i dagens stora utmaning som går under namnet “Vad blir det till lunch?”.

 

Skrivet av Frida den 05 Jun 2009

3:a på KM i agility

Årets KM i agility gick av stapeln i dag. För min och fluffbollarnas del var det katastrofala lopp…  Jag fick agera domare i large-klassen och vetenskapen om att jag skulle döma i dag gjorde mig mer nervös än tanken på de kommande loppen med Myntha och Smul. Dixie och mamma lyckades komma runt på båda banorna och kom totalt 6:a, stort grattis! Smulan diskade sig i båda loppen medan Myntha drog på sig 15 fel i agilityklassen och diskade sig i hoppklassen. Hon slutade på en 3:e plats och fick en söt liten blå/vit rosett.

Nu ger jag upp för i dag. Natt i natt!

 

Nästa »